Veelgestelde vragen over fietsenverzekeringen

Kan ik fietsaccessoires meeverzekeren?

Ja, accessoires zijn, afhankelijk per verzekeraar tot maximaal 10% van de aanschafwaarde van de fiets, automatisch meeverzekerd.

Wat voor slot is er vereist om een fietsverzekering af te sluiten?

Iedere verzekeraar stelt de voorwaarde dat de fiets moet zijn voorzien van een ART-goedgekeurd slot.

Is het mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren?

Ja dit is mogelijk. De premie wordt dan berekend op basis van de aanschafprijs van de tweedehands fiets. Hierdoor valt de premie vaak zelfs lager uit dan bij een nieuwe fiets.

Fiets gestolen! Wat nu?

Op het moment dat je fiets is gestolen dien je eerst aangifte te doen bij de politie. Vervolgens neem je telefonisch of via de website van de verzekeraar contact op. Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om online schade te melden. Hierbij wordt vaak een de aangifte, de aankoopnota en beide originele sleutels gevraagd.

Welk gedeelte van de aanschafprijs wordt vergoed bij diefstal van mijn fiets?

De meeste verzekeraars bepalen de waarde van jouw fiets aan de hand van de aankoopprijs. In de meeste gevallen wordt de volledige aankoopprijs vergoed. Na die drie jaar wordt er vaak gebruik gemaakt van een afschrijvingsregeling.

Is de accu bij een elektrische fiets ook meeverzekerd?

In de meeste gevallen is deze meeverzekerd, mits je hier een premie voor betaald hebt. Check daarom voor de zekerheid de voorwaarden van de verzekeraar waar jij je verzekering hebt afgesloten.

Wat moet ik doen als er schade aan mijn fiets is?

Meld je schade zo snel mogelijk bij de verzekeraar waar jij je verzekering hebt afgesloten. Bij de meeste verzekeraars is dit online mogelijk.

Kan ik een High Speed Pedelec verzekeren?

Ja dit kan. Op de pagina speed pedelec verzekering vergelijk je makkelijk en snel wat de verschillen per verzekeraar zijn.

Ik heb mijn fiets ingeruild voor een nieuwe, wat nu?

In dit geval is het verstandig om je ouwe fietsverzekering op te zeggen om vervolgens week een nieuwe af te sluiten. Het is niet mogelijk om je huidige fietsverzekering over te nemen naar een nieuwe fiets.

Ik heb mijn fiets verkocht, kan de nieuwe eigenaar mijn verzekering overnemen?

Dit is over het algemeen niet mogelijk. De nieuwe eigenaar zal een nieuwe verzekering moeten afsluiten op zijn of haar naam.

Kan ik ook een tweedehands fiets verzekeren?

Ja het is bij de meeste verzekeraars mogelijk om jouw tweedehands fiets te verzekeren. Let wel op: je moet bij de meeste verzekeraars je fiets laten taxeren en een aankoopnota hebben van de accessoires die je aangeschaft hebt bij je tweedehands fiets.

Hoe kan ik schade melden?

De schade die je oploopt aan je fiets kun je bij vrijwel alle verzekeraars online melden. Let hier wel op dat je de schade moet melden rechtstreeks bij de verzekeraar waar jij je verzekering afgesloten hebt.

  • Zijn je vragen over fietsenverzekeringen nog niet beantwoord?