Hema fietsverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 3,75 p/m

  Voor alle informatie over de HEMA fietsverzekering en de dekkingen ben je hier aan het juiste adres.

  HEMA fietsverzekering algemeen

  Als je een fiets hebt, wil je deze graag verzekeren. Bij de HEMA kan dat voordelig. HEMA heeft twee soorten dekkingen: de basisdekking en de aanvullende dekkingen.

  Basisdekking

  Met de basisdekking is je fiets verzekerd tegen diefstal. Mocht het zo zijn dat je fiets wordt gestolen, dan bepaalt HEMA de waarde van je fiets op basis van de aankoopprijs. In de eerste 3 jaren vergoedt HEMA de totale aankoopprijs. Na deze periode is de afschrijvingsregeling van toepassing. Dit geldt voor zowel tweedehands als nieuwe fietsen.

  Dekking accessoires

  Accessoires kun je meeverzekeren als je deze op de aankoopbonnen terugziet. De accessoires kan je tot 10% van de aankoopwaarde van je fiets meeverzekeren.

  Aanvullende dekking

  Rechtsbijstand

  Als je te maken krijgt met een aanrijding en dit is de fout van de tegenpartij, dan wil je de schade kunnen verhalen. Met een aanvullende rechtsbijstand dekking van HEMA kun jij een beroep doen op juridische ondersteuning.

  Bekijk de fietsverzekeringvergelijker voor de HEMA fietsverzekering.

  Ongevallen- en opzittenden

  Een verkeersongeluk kan altijd gebeuren, het kent mogelijk grote gevolgen. Het is dan van belang dat je kunt ‘terugvallen’ op een ongevallenverzekering. Met een aanvullende dekking ben je verzekerd bij invaliditeit. Dit geldt ook voor degene die achterop je fiets zit (de opzittenden). In het geval van overlijden krijgen de nabestaanden een bedrag uitgekeerd.

  Soorten fietsen

  Je kunt bij HEMA bijna alle soorten fietsen laten verzekeren. Het basispakket is bedoeld voor  privégebruik van je fiets. Elk jaar worden er veel fietsen gestolen, dus let erop dat je fiets een ART goedgekeurd slot dient te hebben dat je ook gebruikt. Als jouw fiets wordt gestolen, wil HEMA de slotsleutels. Je moet beide sleutels overhandigen.

  Eigen risico

  HEMA hanteert een eigen risico van €25,- per gebeurtenis, dus ook bij diefstal of schade. Als je fiets wordt gestolen, vergoedt HEMA maximaal het verzekerde bedrag. Uitgaande van de aanschafprijs wordt het exacte bedrag berekend. Is je fiets het doelwit geweest van diefstal en is die erna beschadigd teruggevonden? Dan betaalt HEMA de kosten voor reparatie.

  HEMA keert niet meer uit dan het waardeverschil na en voor de fietsschade. Als de kosten hoger uitvallen, is je fiets ‘total loss’. Dan wordt maximaal 75% betaald.

  Polisvoorwaarden Hema fietsverzekering

  lees de fietsverzekering bijzondere voorwaarden voor de polisvoorwaarden van de HEMA fietsverzekering. Een overzicht aan dekkingen en voorwaarden is te vinden op de Hema fietsverzekering informatiekaart

  vanaf € 3,75 p/m