Fietsverzekering

Een fietsverzekering is een verzekering die je beschermt tegen kosten die voortkomen uit opgelopen schade en diefstal van je fiets. Afhankelijk van de polis die je afsluit komt een fietsverzekeraar je tegemoet door middel van een nieuwe fiets of vergoeding van de opgelopen kosten.

Wat dekt een fietsverzekering?

Net als bij vele andere verzekeringen bieden verzekeraars verschillende soorten dekkingen aan. Grofweg maken fietsverzekeraars onderscheid tussen een fietsverzekering met basisdekking en een fietsverzekering met aanvullende dekking.

Fietsverzekering met basisdekking

Een fietsverzekering met basisdekking bestaat bij de meeste verzekeraars uit de volgende punten. Vergoeding voor:

  • Diefstal van je fiets
  • Diefstal van vaste accessoires
  • Schade door poging tot diefstal
  • Juridische hulp

Fietsverzekering met aanvullende dekking

Bij een fietsverzekering met aanvullende dekking worden naast de vergoedingen uit de basisdekking ook de volgende punten vergoed.

  • Schade aan je fiets
  • Vandalisme
  • Professionele pechhulp voor je fiets
  • Vergoeding leenfiets

Niet iedere verzekeraar dekt dezelfde punten en niet iedere verzekeraar biedt dezelfde soort polis aan. Het is daarom verstandig om de verzekeraars te vergelijken en de fietsverzekering kiezen die het beste aansluit bij jouw wensen. Vanuit onze homepage kun je het type fiets kiezen en je fietsverzekering vergelijken. Na de keuze van het type fiets die je wil verzekeren, kun je met behulp van onze handige vergelijkingstabel de bovenstaande dekkingen én bijhorende premie met elkaar vergelijken. Beschik je bijvoorbeeld over een ‘’normale’’ (stads)fiets? Dan kies je voor stadsfietsverzekering vergelijken. Door het vergelijken van de verschillende fietsverzekeringen via onze tabel, weet je al snel welke verzekering goed aansluit bij zowel jouw persoonlijke als financiële behoeftes. Via de knop hieronder kan je direct beginnen met vergelijken!

Fietsverzekeringen vergelijken

4.8/5 - (6 stemmen)