Allianz fietsverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 4,17

  Ga je regelmatig met je fiets op pad? Dan is een Allianz fietsverzekering heel handig om af te sluiten. Je kunt kiezen tussen een basispakket en een compleet pakket. Bij beide opties heb je de keuze tussen een aflopende (3 jaar) of doorlopende fietsverzekering.

  Navigeer snel door alle informatie van ALLIANZ fietsverzekeringen.

  Bij Allianz kun je je fiets verzekeren op 2 manieren, te weten aflopend en doorlopend.

  Aflopende fietsverzekering Allianz

  De premiehoogte van een aflopende fietsverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Je woonplaats is hierin leidend. In grote steden als bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam valt de premie hoger uit. Ook tellen je fietstype, aanschafwaarde, waarde van accessoires en slotsoort mee. Bij Allianz betaal je vanaf €56,- voor 3 jaar.

  Voordelen aflopend

  De voordelen van een aflopende fietsverzekering zijn:

  • Je krijgt bijna altijd een reparatie ter plaatse van een gecertificeerde fietsmonteur;
  • Het aankoopbedrag van je fiets is 3 jaar lang verzekerd;
  • Het aankoopbedrag krijg jij op je rekening gestort als je fiets wordt gestolen;
  • Vergoeding van leenfiets bij schade.

  Wat jij verzekert, is uiteraard persoonlijk. Daar houdt Allianz rekening mee. Je hebt 2 opties: je verzekert je enkel tegen diefstal of je kiest voor een aanvulling met pechhulp en schade. Elk fietstype mag je verzekeren: gewone fietsen, bakfietsen, e-bikes en ga zo maar door. Ook maakt het niet uit of jouw fiets nieuw of wat ouder is. De fietsaccessoires kun je meeverzekeren.

  De Allianz Global Assistance kent ook tal van voordelen om het jou als fietsrijder makkelijker te maken:

  • 24/7 bereikbaar;
  • Alarmcentrales in meer dan 30 landen;
  • +50 jaar ervaring in wereldwijde en professionele hulp;
  • Professionele fietsmonteurs schieten je te hulp;
  • Vlotte en transparante behandeling van schade.
  • Doorlopende fietsverzekering Allianz

  De hoogte van de premie van een doorlopende Allianz fietsverzekering hangt erg af van een aantal zaken. Je postcode is bepalend. In grotere steden is de premie doorgaans hoger. Tevens tellen je type fiets, accessoires- en aankoopwaarde en soort slot mee. Bij Allianz verzeker je je al vanaf € 2,35 per maand.

  Om de fietsverzekeringen van Allianz en andere verzekeraars te vergelijken, kun je een kijkje nemen op fietsverzekering vergelijken.

  Voordelen doorlopend

  De voordelen van een doorlopende fietsverzekering zijn:

  • Bij diefstal krijg je het aankoopbedrag binnen een week uitgekeerd;
  • Een vergoeding voor een leenfiets bij schade is gebruikelijk;
  • Gecertificeerde fietsmonteurs helpen je bij pech op weg;
  • De reparatie vindt vrijwel altijd ter plekke plaats;
  • Je kunt jaarlijks of maandelijks betalen;
  • Na een jaar mag je je verzekering dagelijks opzeggen.

  Bij een doorlopende fietsverzekering kun jij kiezen voor een verzekering tegen diefstal of voor een verzekering met schade en pechhulp. Je kunt alle soorten fietsen (en accessoires) verzekeren. Het maakt niet uit hoe oud je fiets is.

  Basispakket Allianz

  Met deze dekking verzeker je je fiets voor 3 jaar tegen diefstal. Als je fiets wordt gestolen in deze looptijd krijg jij je fietsaankoopbedrag terug. Om het nog leuker te maken: als globetrotter neem jij je fiets wellicht mee op vakantie. Gewoon doen, je bent overal verzekerd!

  Compleet pakket Allianz

  Met deze dekking ben je naast diefstal ook verzekerd tegen pechhulp en schade. Bel naar de alarmcentrale als je pechhulp of schade hebt en er komt direct een monteur naar jou toe om je te helpen. Ook als je je tot 30 km over de Nederlandse grens in Duitsland of België bevindt. Als je terug wil naar je woonplaats of als jouw fiets toch niet ter plaatse gerepareerd kan worden, word je teruggebracht binnen een 30 km-straal. Als je met een ander hebt gefietst, wordt die persoon ook vervoerd.

  Heb je een ongeluk gehad of is je fiets het mikpunt geweest van vandalisme? Dankzij de schadedekking krijg jij dit bedrag, na aftrek van het eigen risico, volledig vergoed.

  Eigen risico

  Het eigen risico voor fietsschade bedraagt €25,- per schade. Bij totaal verlies of als de reparatiekosten hoger uitvallen dan het verzekerde bedrag (- de restwaarde), geldt er voor racefietsen, ATB’s en MTB’s een eigen risico van 20%.

  Bij diefstal van de fiets is er geen eigen risico. Voor racefietsen, ATB’s en MTB’s hanteert Allianz een eigen risico van 20%.

  Hulp op juridisch vlak

  Heb je schade opgelopen door een ongeluk of berokkent een ander schade aan jouw mooie fiets? Dan kan de schade verhaald worden op de tegenpartij.

  Als je na een fietsongeval juridisch hulp krijgt, dien je €250,- te voldoen aan DAS als je wenst dat deze een rechtshulpverlener inschakelt die niet bij DAS werkt. De externe partij voert namens jou een administratieve of gerechtelijke procedure. Dit hoef je niet per se te doen als het volgens de wet verplicht is om voor die procedure een advocaat in te schakelen.

  Als er voor een procedure geen verplichte vertegenwoordiging geldt, mag je zelf bepalen of jij je laat bijstaan door een advocaat of een juridisch specialist van DAS.

  Allianz fietsverzekering voorwaarden doorlopende fietsverzekering

  Neem de Allianz fietsverzekeringsvoorwaarden en Allianz verzekeringskaart doorlopende fietsverzekering goed door voor meer informatie.

  Allianz fietsverzekering voorwaarden kortlopende fietsverzekering

  Voor de kortlopende fietsverzekering (3 jaar) zijn er ook Allianz verzekeringsvoorwaarden kortlopende fietsverzekering. En is er een Allianz verzekeringskaart kortlopende fietsverzekering. Voor alle extra informatie (voor 1 december 2018) is er ook het.

  Uitleg fietsverzekering Allianz

  vanaf € 4,17