Wat kost een fietsverzekering

Wanneer je gaat kijken voor een fietsverzekering ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn van een fietsverzekering. Je wilt dat je fiets goed verzekerd is tegen diefstal en schade. Je kunt gebruik maken van een goedgekeurd ART-2 fietsslot, maar helaas kan je diefstal hier niet volledig mee voorkomen. Het is mogelijk om bij het kopen van een nieuwe fiets een dure fietsverzekering af te sluiten, maar als je kosten wilt besparen kun je beter online fietsverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Kosten fietsverzekering

De kosten van een fietsverzekering verschillen per situatie. Onder welke het soort fiets dat je wilt verzekeren. Uiteraard zal een fietsverzekering voor een bakfiets meer kosten dan een fietsverzekering voor een stadsfiets. Daarnaast is de nieuwprijs van de fiets ook een belangrijke factor. Hoe duurder de nieuwwaarde van de fiets, hoe hoger je fietsverzekering zal kosten. In onze vergelijkingstabel maken we onderscheid tussen twee soorten dekkingen. De basis- en compleet dekking. Bij een basisverzekering ben je in de meeste gevallen verzekerd voor diefstal, beschadiging en wereldwijde dekking. Sluit je een iets duurdere compleet verzekering af, dan ben je in de meeste gevallen nog extra verzekerd voor zaken als pechhulp, vergoeding voor leenfiets en in een enkel geval voor juridische hulp.

Kosten fietsverzekering tegen diefstal

Wil je voorkomen dat je splinternieuwe fiets gestolen wordt? Kijk dan goed dat je een dekking afsluit die diefstal verzekerd. Vaak is het mogelijk om de basis dekking af te sluiten met diefstal. Als je wilt weten hoe hoog de kosten zijn voor een fietsverzekering tegen diefstal neem dan een kijkje op deze pagina. Kies eerst het type fiets waar je de verzekering voor af wilt sluiten. Kies daarna voor een basis- of compleet dekking. Vervolgens vind je in de tabel een compleet overzicht van de beste fietsverzekeraars met bijhorende premie en dekking. 

Wat kost een fietsverzekering voor een elektrische fiets

Een elektrische fiets is tegenwoordig enorm populair. Helaas zijn de fietsen niet alleen populair bij kopers, maar ook bij dieven. Dit maakt dat een elektrische fietsverzekering sterk is aan te raden. Zo kan je lekker op pad zonder zorgen. Vergelijk hier je elektrische fiets verzekering simpel en snel en voorkom hoog oplopende kosten.

Jaarlijkse kosten fietsverzekering

Bij het afsluiten van een elektrische fietsverzekering, kan je ervoor kiezen om de premie maandelijks of jaarlijks te betalen. Als je ervoor kiest om de premie per maand te betalen zijn de kosten meestal iets hoger. Je betaalt namelijk een toeslag voor het betalen in termijnen. Kies je ervoor om de kosten van je fietsverzekering per jaar te betalen. Dan hanteert de verzekeraar vaak een aannemelijke korting. De hoogte van de korting verschilt per verzekeraar. 

Benieuwd wat een fietsverzekering allemaal voor extra voordelen heeft? Kijk dan op onze pagina, waarom een fietsverzekering, voor alle informatie die je nodig hebt.