Univé fietsverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 3,75

  Bij Univé, een belangrijke marktspeler zonder winstoogmerk, kun je terecht voor allerlei soorten verzekeringen, waaronder een fietsverzekering. Met de Univé fietsverzekering ben je verzekerd van een uitstekende dekking.

  Hier vind je alle informatie over de basis stadsfietsverzekering van Univé.

  Met de doorlopende fietsverzekering van Univé verzeker jij je fiets voordelig tegen diefstal en beschadigingen. Deze fietsverzekering duurt 12 maanden. Na die 12 maanden verlengt je verzekering automatisch en vanaf dat moment mag je de Univé-fietsverzekering ook opzeggen. Er is een opzegtermijn van een maand. Het staat je vrij eenmalig of in termijnen de premie te voldoen. Je hebt de mogelijkheid om zowel nieuwe als tweedehandsfietsen te verzekeren.

  Pechhulp Fiets Univé

  Tijdens een fietstocht kan er van alles gebeuren: je krijgt een ongeluk of er ontstaat anderszins schade aan je fiets. De Pechhulp Fiets schiet jou te hulp als je door schade niet kunt doorfietsen. Unive vervoert jou en je tweewieler naar je woonplaats of naar een plaatselijke fietsenreparateur. Deze extra service krijg je standaard als je je elektrische fiets verzekert. Bij stadsfietsen en andere fietsen is Pechhulp optioneel.

  Wil je meer informatie over fietsverzekeringen en handige dekkingen als de Pechhulp Fiets? Ga dan naar fietsverzekering vergelijken voor meer informatie.

  ART-slot

  Om in aanmerking te komen voor juridisch bijstand na diefstal, moet je je fiets op slot hebben gezet met een ART-slot (zie www.stichtingart.nl). Als je fiets binnen 3 jaar na aankoop wordt gestolen, krijg jij het aankoopbedrag vergoed. De aankoopnota moet je dus goed bewaren.

  Als je fiets is gestolen, stuur je twee originele sleutels naar Univé toe. Vervang je het slot of laat je een reservesleutel maken? Dan dien je het nieuwe sleutelnummer door te geven aan Univé, zodat deze de diefstalmelding in behandeling kan nemen.

  Schadevergoedingen

  Je krijgt een schadevergoeding bij schade. Heb je een nieuwe fiets? Dan krijg je de eerste drie jaar de nieuwwaarde van je fiets uitgekeerd bij een total loss-staat of diefstal. Fietsaccessoires mag je meeverzekeren. Wel zo handig, daar heb je tenslotte ook ooit voor betaald.

  Wereldwijd verzekerd

  Bij Univé ben jij wereldwijd verzekerd tegen fietsschade. Heeft je fiets in het buitenland schade opgelopen en is deze goed te repareren? Dan vergoedt Univé de reparatiekosten. Je bent ook verzekerd tegen diefstal.

  Eigen risico

  Bij fietsschade betaal je een eigen risico dat €25 bedraagt. Het eigen risico is niet van toepassing als jouw fiets wordt gestolen.

  Univé fietsverzekering voorwaarden

  Kijk op voorwaarden Univé fietsverzekering voor meer informatie. Voor een overzicht aan voorwaarden en dekkingen kan je naar de Univé fietsverzekering informatiekaart kijken.

   

  vanaf € 3,75