Waarom een fietsverzekering

De reden waarom je een fietsverzekering zou afsluiten hangt af van je persoonlijke situatie. Denk in eerste instantie aan het soort gebruik en de kans op eventuele schade en/of diefstal. Op het moment dat je veelvuldig gebruik maakt van je fiets, loopt de kans op schade op. Daarnaast blijft fietsendiefstal en fietsenroof populair in de criminele sector.

Het is heel goed in te denken dat je zorgvuldig met je fiets omgaat. In dat geval is het aan te raden om een basispolis af te sluiten waarmee het risico van diefstal wordt afgedekt. Je betaalt dan een lagere premie omdat de dekking minder uitgebreid is. Met een basisverzekering is je fiets altijd verzekerd tegen diefstal. In alle onze vergelijkingstabellen kun je schakelen tussen een basis- en compleet pakket.

Verzekering per type fiets

Het type fiets waarover je beschikt of gaat schaffen is tevens een factor. Heb je bijvoorbeeld een relatief kostbare fiets, dan kunnen de reparatiekosten bij eventuele schade hoog oplopen. Het is natuurlijk goed voor te stellen dat je schade oploopt bij het gebruik van een racefiets of mountainbike. Maar ook bij veelvuldig gebruik van een stadsfiets, e-bike of bakfiets is schade nooit helemaal uit te sluiten. Met een fietsverzekering is dit risico afgedekt. Via de verzekeraar krijg je het schadebedrag terug in de vorm van een reparatie of nieuwe fiets.

Aantrekkingsfactor fiets

Een duurdere fiets heeft, naast de hogere schadekosten, een nog grotere aantrekkingsfactor voor fietsendieven. Naast de oudere fietsen die nog iedere dag worden gestolen, is een nieuwe kostbare fiets meer waard voor een fietsendief. Zorg in ieder geval voor een ART-goedgekeurd slot en eventueel een GPS-tracker. Ondanks deze preventiemiddelen is diefstal nooit uit te sluiten.

Wil je verzekerd zijn tegen schade én diefstal? Kies dan voor een aanvullende fietsverzekering. Ook deze kun je vergelijken in al onze handige vergelijkingstabellen.

 

5/5 - (5 stemmen)