Fatbike verzekeren

Fatbike de nieuwe trend van de afgelopen jaren. Fatbikes zijn perfect voor avontuurlijke ritten door ruige terreinen en uitdagende weersomstandigheden. Maar wat als je je zorgen maakt over de veiligheid van de kostbare fatbike? Dat is waar een fatbike verzekering om de hoek komt kijken. Een fatbike verzekeren is een verstandige zet, vooral als je je fiets vaak gebruikt in de grote stad.

Bij de aanschaf van een fatbike maak je een aanzienlijke financiële investering. Helaas brengt het bezit van deze waardevolle fiets ook een risico met zich mee, namelijk het gevaar van diefstal. Zelfs als je de beste beveiligingsmaatregelen treft, kun je diefstal niet altijd volledig voorkomen. Daarom is het verstandig om je fatbike te verzekeren tegen dit specifieke risico.

Fatbike verzekering verplicht?

Hoewel het wettelijk gezien niet verplicht is om je fatbike te verzekeren, is het ten zeerste aan te bevelen, gezien de waarde van deze fiets. Veel fatbike verzekeringen bieden namelijk in de eerste jaren na aankoop vaak dekking tot 100% van het verzekerde bedrag in geval van diefstal, en niet slechts de dagwaarde. Bovendien hanteren veel van deze verzekeringen geen eigen risico.

Wil jij jouw fatbike verzekeren tegen diefstal?

Op dit moment zijn er slechts twee verzekeringsmaatschappijen beschikbaar die bereid zijn om een verzekeringspolis aan te bieden voor je fatbike. Dit betekent dat als je eigenaar bent van een fatbike, een speciaal type fiets met brede banden die ontworpen is voor off-road avonturen en moeilijk terrein, je beperkte opties hebt als het gaat om het beschermen van je investering.

Verschillende fatbike verzekering aanbieders

De financiële dienstverlener die dit doet is Alpina. Je kunt bij hun kiezen tussen meerdere dekkingen, zoals de fatbike verzekeren tegen diefstal, verzekeren tegen schade of en misschien zelfs een combinatie van beide. Het hangt af van de dekking die gekozen hebt of je bijvoorbeeld verzekerd kan zijn van schade door vallen, een aanrijding of vandalisme.

 • Alpina helpt je 24/7 bij schade, lekke band, lege accu of diefstal.
 • Als je fatbike gestolen wordt, betaalt Alpina de aankoopwaarde terug zonder eigen risico en zonder afschrijving. De kosten van de taxi (tot 500) euro zijn zelfs inbegrepen.
 • De kosten voor het herstellen van je fatbike worden ook vergoed bij schade door ongevallen, vandalisme, overstromingen of brand. Dit is wel gebonden aan een eigen risico van 35 euro. Daarnaast garanderen ze mobiliteit door de kosten voor het huren van een vervangende fiets te vergoeden. Je kunt tot maximaal 15 euro per dag ontvangen voor maximaal 3 opeenvolgende dagen.

Een andere aanbieder is Qover. Hier heb je ook de mogelijkheid om twee verschillende pakketten af te sluiten. Bij Qover heb je ook verschillende zaken die gedekt worden zoals hier voor je op een rijtje gezet: 

 • Beschermd tegen diefstal van de verzekerde fiets en permanente accessoires.
 • Accessoires moeten binnen de verzekerde limiet zijn opgenomen.
 • Bescherming tegen onverwachte schade (vandalisme, natuurelementen, brand, etc.).
 • Omvat schade aan fiets en permanente accessoires binnen de verzekerde limiet.
 • Pechhulp en transport.
 • Vervangfiets bij diefstal of schade.
 • Bijstand bij lekke band, verlies van sleutels, of geblokkeerd hangslot.
 • Bijstand aan verzekerde in Nederland.

Wil jij nu een fatbike verzekering afsluiten en de beste premie ontvangen? Klik op onderstaande knop of ga naar fietsverzekering vergelijken.

LET OP: Het is op dit moment niet mogelijk om een fatbike verzekering af te sluiten bij onderstaande verzekeraars vanwege het hoge aantal schademeldingen. Je kunt voor een verzekering nog wel terecht bij Phatfour en Knaap en is dus enkel geldig voor hun eigen modellen.

Je hebt twee verzekeringsmaatschappijen die op dit moment een fatbike verzekeren. In onderstaande tabel kun je de basis fatbike verzekeringen terugvinden.

AlpinaQover
Diefstal‎✓
Pechhulp‎✓
Materiële schadexx
Vandalisme of ongevalxx
Niet-herstelbare schadexx
Prijs€6,05 per maand€14,65 per maand

Knop premie berekenen

“All-in” verzekeringen zijn polissen die een brede reeks van dekkingen bieden. Ze zijn ontworpen om een ​​omvattende bescherming te bieden, zodat de verzekerde voor de meeste scenario’s gedekt is. Deze verzekeringen kunnen worden opnieuw aangeboden door de twee onderstaande verzekeraars.

AlpinaQover
Diefstal‎✓
Pechhulp‎✓
Materiële schadex
Vandalisme of ongevalx
Niet-herstelbare schadex
Prijs€7,34 per maand€19,51 per maand

Knop premie berekenen

Vergelijken van Fatbike verzekering

Het vergelijken van verschillende verzekeringen is een belangrijke stap om te zorgen dat je de juiste dekking krijgt voor jouw behoeften en omstandigheden. Wil jij nu een fatbike verzekering afsluiten en de beste premie ontvangen? Klik op onderstaande knop of ga naar fietsverzekering vergelijken.

Bereken premie