Beste fietsverzekering

De beste fietsverzekering kan voor iedereen anders zijn. Bepaal vooraf wat voor jou belangrijk is. Ben je op zoek naar een fietsverzekering met een uitgebreide dekking, of wil je een basispolis met een lage premie? Daarnaast is het type fiets van belang om de beste fietsverzekering te vinden.

Dekking beste fietsverzekering

Net als bij andere verzekeringen worden er fietsverzekeringen aangeboden in de vorm van een basispolis én met aanvullende dekking. Logischerwijs ligt de premie van de polis met aanvullende dekking hoger dan de basispolis. Je betaalt maandelijks iets meer premie om meer risico’s af te dekken. Doorgaans worden door fietsverzekeraars twee pakketten aangeboden met de volgende dekking:

BasisAanvullend
Diefstal
Schade
Juridische hulp
Pechhulp
Vergoeding leenfiets
Ongevallen

Bereken direct jouw premie

Alle dekkingen uit bovenstaande tabel zijn op de pagina fietsverzekering vergelijken tussen alle verzekeraars met elkaar vergeleken. Op deze manier kun je snel en eenvoudig de beste fietsverzekering afsluiten. 

In de tabellen die fietsverzekering vergelijker gebruikt is Breda als middelgrote stad aangehouden. Verder is het goed in te denken dat je zorgvuldig met je fiets omgaat en nauwelijks schade rijdt. In dat geval zou een basispolis moeten voldoen als de beste fietsverzekering voor jou. Op het moment dat je fiets gestolen wordt komt de fietsverzekeraar je tegemoet met een schadebedrag of nieuwe fiets. 

Wil je volledig zorgeloos op pad en geen risico lopen op kosten die voortkomen uit schade? Dan is het aanvullend pakket voor jou de beste fietsverzekering.

Aflopende of doorlopende fietsverzekering

Bij het kiezen van een fietsverzekering sta je voor de keuze tussen een kortlopende en een doorlopende polis, elk met zijn eigen voor- en nadelen afhankelijk van jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Wanneer sluit je een kortlopende fietsverzekering af? Als je bij het afsluiten in 1 keer de premie voor 3 of 5 jaar wilt betalen. Mocht je fiets gestolen worden kort na het afsluiten van deze verzekering, krijg je vaak geen geld terug.

Wanneer sluit je een doorlopende fietsverzekering af? Als je maandelijks of (half)jaarlijks premie wilt betalen. Hier loop je dus minder risico op ‘weggegooide premie’. Let er wel op dat deze premie vaak na 3 jaar wat duurder kan zijn dan een kortlopende.

Premiehoogte

Naast dat de soort verzekering en dekking die je kiest invloed hebben op je premiehoogte, heeft ook je woonplaats invloed. Verzekeraars maken namelijk onderscheid tussen een hoog risicogebied en een laag risicogebied. In onze tabellen hebben we Breda gebruikt als middelgrote stad.

Eigen risico

Bij het afsluiten van een verzekering is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de voorwaarden rondom het eigen risico, een vast bedrag dat je zelf betaalt bij een schadeclaim voordat de verzekering uitkeert. Dit eigen risico kan variëren afhankelijk van het type schade.

Wat is het eigen risico bij diefstal? Bij diefstal hanteren de meeste verzekeraars een eigen risico van €0,-. 

Wat is het eigen risico bij schade? Mocht er schade worden geconstateerd dan zal er een eigen risico van €25,- worden gehanteerd.

E-bike verzekering

Ben je op zoek naar een verzekering voor je elektrische fiets of e-bike om deze tegen diefstal of schade te beschermen? Met de veelvoud aan beschikbare verzekeringsopties kan het vinden van de beste e-bike verzekering een uitdaging zijn, aangezien wat het beste is, varieert per situatie. 

Om je te helpen, hebben we een duidelijke vergelijkingstabel samengesteld waarmee je snel en gemakkelijk e-bike verzekeringen kunt vergelijken. Bezoek onze e-bike verzekering pagina en maak het jezelf makkelijker om de juiste keuze te maken.

Wat is de beste fietsverzekering voor mij?

Nu ben je op de hoogte van de belangrijkste overwegingen bij het verzekeren van jouw fiets en het afsluiten van een passende verzekering. Ga naar fietsverzekering vergelijken om te starten met het zoeken naar de ideale fietsverzekering die bij jou past. Je kunt voortaan dus zorgeloos gebruik maken van je fiets.

4.5/5 - (54 stemmen)