Beste fietsverzekering

De beste fietsverzekering kan voor iedereen anders zijn. Bepaal vooraf wat voor jou belangrijk is. Ben je op zoek naar een fietsverzekering met een uitgebreide dekking, of wil je een basispolis met een lage premie? Daarnaast is het type fiets van belang om de beste fietsverzekering te vinden.

Dekking beste fietsverzekering

Net als bij andere verzekeringen worden er fietsverzekeringen aangeboden in de vorm van een basispolis én met aanvullende dekking. Logischerwijs ligt de premie van de polis met aanvullende dekking hoger dan de basispolis. Je betaalt maandelijks iets meer premie om meer risico’s af te dekken. Doorgaans worden door fietsverzekeraars twee pakketten aangeboden met de volgende dekking:

Basis Aanvullend
Diefstal v v
Schade x v
Juridische hulp v v
Pechhulp x v
Vergoeding leenfiets x v
Ongevallen x v

 

Alle dekkingen uit bovenstaande tabel zijn op de pagina fietsverzekering vergelijken tussen alle verzekeraars met elkaar vergeleken. Op deze manier kun je snel en eenvoudig de beste fietsverzekering afsluiten. Een andere variabele die het verschil maakt in de hoogte van de premie is waar je woont. De verzekeraars maken een onderscheid tussen een hoog risicogebied en een laag risico gebied. In de tabellen die fietsverzekering vergelijker gebruikt is Breda als middelgrote stad aangehouden. Verder is het goed in te denken dat je zorgvuldig met je fiets omgaat en nauwelijks schade rijdt. In dat geval zou een basispolis moeten voldoen als de beste fietsverzekering voor jou. Op het moment dat je fiets gestolen wordt komt de fietsverzekeraar je tegemoet met een schadebedrag of nieuwe fiets. Wil je volledig zorgeloos op pad en geen risico lopen op kosten die voortkomen uit schade? Dan is het aanvullend pakket voor jou de beste fietsverzekering.

3.6/5 - (20 stemmen)