Beste E-bike verzekering

Wil je je elektrische fiets of ebike verzekeren tegen diefstal of schade? Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende verzekeringen voor je elektrische fiets. De beste e-bike verzekering is voor iedereen anders. Daarom kan het een behoorlijke klus zijn om de beste e-bike verzekering voor jou te vinden. Gelukkig hebben wij een overzichtelijke tabel gemaakt waarmee je in één oogopslag e-bike verzekeringen kunt vergelijken. Ga naar de pagina e-bike verzekering en bespaar jezelf een hoop zoekwerk. Hieronder lees je alles wat je moet weten over e-bike verzekeringen. Zo kom jij erachter wat de beste e-bike verzekering voor jou is.

Dekking beste E-bike verzekering

Net als bij andere verzekeringen worden e-bike verzekeringen aangeboden in de vorm van een basispolis en met aanvullende dekking. Logischerwijs ligt de premie voor een verzekering met aanvullende dekking hoger dan de basispolis. Met een aanvullende dekking zul je dus iets meer premie bepalen om meer risico´s te dekken. Over het algemeen bieden verzekeraars daarom de volgende twee pakketten voor een e-bikeverzekering:

BasisCompleet
Diefstal‎✓
Schadex‎✓
Juridische Hulpx‎✓
Pechhulpx‎✓
Vergoeding Leenfietsx‎✓
Ongevallenx

De dekkingen uit bovenstaande tabel zijn op onze pagina e-bike verzekering per verzekeraar te zien, zo kun je snel zien welke verzekeraar welke dekking biedt. Waardoor je snel en eenvoudig de beste e-bike verzekering voor jou kunt vinden, door jouw behoeften en de dekkingen per verzekeraar te vergelijken.

Aflopende of Doorlopende E-bike verzekering

De meeste verzekeraars hanteren los van een basis en compleet pakket, ook een keuze tussen een doorlopende verzekering en een aflopende verzekering. Het verschil tussen deze twee soorten verzekeringen zit voornamelijk in de manier van betalen. Bij een aflopende fietsverzekering betaal je je premie in één keer vooruit, vaak voor 3 of 5 jaar. Een doorlopende fietsverzekering sluit je af voor minimaal één jaar. De premie kun je dan vaak per maand of jaar betalen zonder extra toeslag. En de doorlopende fietsverzekering kan je na één jaar opzeggen met een opzegtermijn van één maand.

Premiehoogte

Naast dat de soort verzekering en dekking die je kiest invloed hebben op je premiehoogte, heeft ook je woonplaats invloed. Verzekeraars maken namelijk onderscheid tussen een hoog risicogebied en een laag risicogebied. In onze tabellen hebben we Breda gebruikt als middelgrote stad.

Eigen Risico

Voor e-bike verzekeringen is een eigen risico van €0 gebruikelijk, maar dit is niet het geval bij alle verzekeraars. Soms hanteren ze een klein bedrag aan eigen risico bij beschadiging van de fiets, meestal rond de €25.

Wat is de beste E-bike verzekering voor mij?

Je weet nu waar je op moet letten wanneer je je elektrische fiets wil verzekeren en een verzekering gaat afsluiten. Ga naar onze pagina e-bike verzekering vergelijken en begin met het vinden van de beste e-bike verzekering voor jou. Waardoor je voortaan zorgeloos gebruik kan maken van je fiets!

4.1/5 - (9 stemmen)