Fietsverzekering tegen diefstal

Fietsendiefstal komt in een land als Nederland waar zo’n 22,3 miljoen fietsen rijden helaas erg veel voor. Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks 500.000 fietsen worden gestolen. De waarde van al deze gestolen fietsen ligt rond de 600 miljoen euro. Dit is een stuk hoger dan voorgaande jaren. De oorzaak hiervan is dat steeds meer mensen in het bezit zijn van een elektrische en de elektrische fiets is een flink stuk duurder dan de ‘gewone fiets’. Om te voorkomen dat je veel kosten maakt bij diefstal kun je een fietsverzekering tegen diefstal afsluiten. Maar wanneer doe je dat en wanneer niet? Hieronder benoemen we een aantal factoren die belangrijk zijn bij het afsluiten van een fietsverzekering tegen diefstal. 

Fietsverzekering tegen diefstal afhankelijk van persoonlijke situatie

Voordat je overweegt om een fietsverzekering tegen diefstal af te sluiten is het belangrijk om jezelf af te vragen hoe groot de kan is dat je fiets gestolen wordt. Als je in een grote stad woont is de kans een stuk groter dat je fiets gestolen zal worden. Daarnaast maak het natuurlijk ook uit waar je de fiets parkeert. Is dit langs een openbare weg of staat de fiets in een afgesloten garage? Tot slot de belangrijkste vraag kun je zelf de kosten opvangen als een dief toeslaat. Als dit niet het geval is, is het erg verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Met onze overzichtelijke vergelijkingstabellen kun je makkelijk een fietsverzekering tegen diefstal vinden.

Welke dekking heb ik nodig om tegen diefstal verzekerd te zijn? 

In onze vergelijkingstabellen wordt er een onderscheid gemaakt tussen een basis- en een compleet fietsverzekering. Bij een basisverzekering ben je in de meeste gevallen verzekerd voor diefstal, beschadiging en wereldwijde dekking. De vergoeding voor diefstal dekt bij de meeste verzekeringen 100% tot 3 jaar na aanschaf. Sommige verzekeraars vergoeden de fiets volledig bij diefstal tot 5 jaar na aanschaf. Sluit je een iets duurdere compleet verzekering af, dan ben je in de meeste gevallen nog extra verzekerd voor zaken als pechhulp, vergoeding voor leenfiets en in een enkel geval voor juridische hulp. Omdat er verschil bestaat in dekkingsvoorwaarden tussen verzekeraars, is is het handig om te vergelijken. Op de volgende pagina kun je fietsverzekering vergelijken

Elektrische fiets verzekeren tegen diefstal

Elektrische fietsen zijn steeds populairder bij zowel ouderen als tieners. Helaas zijn de e-bikes ook steeds meer in trek bij fietsendieven. Door de relatief hoge aanschafprijs zijn de verzekeringseisen voor elektrische fietsen hoger dan voor reguliere fietsen. Naar schatting is 80% van alle nieuwe elektrische fietsen verzekerd. Wil je ook je elektrische fiets verzekeren tegen diefstal bekijk dan onze pagina waar je e-bike verzekeringen kunt vergelijken. In de tabel vind je een compleet overzicht van verzekeraars die een elektrische fiets tegen diefstal aanbieden. 

Een fietsverzekering tegen diefstal is een persoonlijke afweging, maar het is zeker verstandig om er serieus over na te denken. Een duurdere fiets heeft, naast de hogere schadekosten, een nog grotere aantrekkingsfactor voor fietsendieven. Ondanks een nieuwe kostbare fiets meer waard is, worden de oudere fietsen ook nog elke dag gestolen. Zorg in ieder geval voor een ART-goedgekeurd slot en eventueel een GPS-tracker. Op de volgende pagina vind je de beste ART-2 fietssloten. Ondanks deze preventieve middelen is diefstal nooit uit te sluiten.

Wil je verzekerd zijn tegen  diefstal? Kies dan voor een basis fietsverzekering. Ook deze kun je vergelijken in al onze handige vergelijkingstabellen.