Winnaar Fiets van het Jaar 2019 is Cortina Common

Fietsen in stalling

De winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezing 2019 zijn inmiddels bekend. De grote winnaar is de Cortina Common. Deze fiets is nu ook beschikbaar als e-bike onder de naam E-Common. Verder zijn er ook prijzen uitgedeeld aan andere categorieën zoals beste E-bike, racefiets en MTB.

De verkiezingen

Elk jaar worden er inzendingen gedaan voor fietsen die een prijs willen winnen op deze verkiezing. Deze inzendingen zijn verspreid over vijf categorieën. Dit jaar zijn er 45 fietsen beoordeeld. Hiervan zijn er 15 doorgegaan naar de finale. De fietsen worden beoordeeld door een jury die kijkt naar o.a. innovaties, veiligheid en prijs-kwaliteit verhouding. Verder worden deze fietsen ook door de jury in de praktijk getest.

Beste fiets van 2019

De Fiets van het Jaar is de Cortina Common. Dit is een echte eigentijdse stadsfiets. Deze fietst heeft modieuze kleuren met een bagagedrager. Ook kan je eenvoudig een bagagemand monteren aan je bagagedrager. Verder biedt deze fiets volgens de jury ‘’no-nonsense rijplezier’’. Als je een stadsfiets koop zoals de Cortina Common wordt een fietsverzekering aangeraden. Er zijn verschillende aanbieders met verschillende voorwaarden en prijzen. Je fietsverzekering vergelijken wordt daarom aangeraden.

Beste E-bike van 2019

De beste E-bike van 2019 is de Sparta M8b. Deze E-bike heeft een Bosch middenmotor, waarmee je soepel en comfortabel kunt fietsen. Bij de Sparta Mb-serie zijn de lasnaden weggewerkt wat kenmerkend is voor deze serie. Verder is er keuze tussen een 300Wh, 400Wh of 500Wh accu. Wil je jouw E-bike verzekeren? Hier kun je je E-bike verzekering vergelijken.

Beste Speed pedelec van 2019

De beste Speed pedelec van 2019 is de Specialized VADO MEN 6.0. Wat de jury zo goed vond aan deze fiets was de gelijkmatige ondersteuning. Hierdoor is deze Speed pedelec ‘stabiel en vertrouwd bij lagere en hogere snelheden’. Verder is de bediening eenvoudig en intuïtief. Op zoek naar een Speed pedelec verzekering? Vergelijk hier je Speed pedelec verzekering.

Beste Racefiets van 2019

De beste racefiets van 2019 is de Cervélo S3 disc Ultegra. Deze racefiets volgt de trend van aerofietsen. Hij heeft goede rijeigenschappen in combinatie met de voordelen van een aerofiets. Verder heeft deze fiets interne kabelvoering en schijfremmen. Als je je racefiets gaat verzekeren kun je hier je racefietsverzekering vergelijken.

Beste Mountainbike van 2019

Tot slot hebben we de prijs voor de beste mountainbike van 2019. Dit jaar is de winnaar de Specialized EPIC MEN EXPERT CARBON EVO 29. Deze MTB beschikt tot de BRAIN veertechniek. Hiermee kun je ook in Nederlandse XC omstandigheden goed fietsen. Andere sterke punten zijn het geïntegreerde gereedschap en de mogelijkheid tot twee bidons. Ben je opzoek naar een mountainbikeverzekering die bij jou past? Ga dan je mountainbikeverzekering vergelijken.

4.5/5 - (2 stemmen)