Speed pedelec mogelijke oplossing fileprobleem

Speed pedelec oplossing fileprobleem

De vakantie is weer voorbij en dat betekent dat veel Nederlanders weer in de file naar hun werk gaan. Onderzoek van de Rijkswaterstaat toont aan dat Nederlanders jaarlijks 65,6 miljoen uur aan tijd verliezen door verkeershinder.

Bam Infra en Gazelle hebben plannen om de fietspaden rondom het drukbezochte Schiphol te verbeteren. De fietspaden worden als de plannen gerealiseerd worden volgend jaar beter toegankelijk voor de speed pedelec en e-bike. Het gaat om een fietspad van 22 kilometer. Met de speed pedelec kan een snelheid van 45 kilometer per uur bereikt worden. De gewone e-bikes gaan tot 25 kilometer per uur. Door deze hoge snelheden wordt de reistijd tussen woonplaats en werk enorm beperkt.

De aanleg van het fietspad naar Schiphol gaat ruim 5 miljoen euro kosten. De overheid wil investeren om ook de fietspaden naar andere drukke steden te verbeteren. Het plan moet medewerkers stimuleren vaker op de fiets naar het werk te gaan. Bij Schiphol werken ongeveer 60.000 mensen. Als meer mensen de auto laten staan kan het fileprobleem beperkt worden. Daarnaast wordt hiermee ook de CO2-uitstoot verminderd.

De werkgevers zijn enthousiast over de plannen en zijn bereid maatregelen te nemen en fietsen aan te schaffen die gedeeld kunnen worden.
De aanschaf van een speed pedelec is een dure investering. Het is daarom verstandig om een speed pedelec verzekering af te sluiten.

4/5 - (12 stemmen)