September: Fiets naar je Werk-maand 

fietsverzekering vergelijken

De maand september is net begonnen, wat betekent dat de vakantiemaanden voorbij zijn en iedereen terugkeert naar werk of school. Niet met het openbaar vervoer of de auto, want deze gehele maand staat in het teken van de fiets. Dit weekend is de vierde editie van de Fiets naar je Werk-maand van start gegaan, dat georganiseerd wordt door Love to Ride. 

Fietsritten sparen

 Love to Ride organiseerde al jarenlang succesvolle fietscompetities in heel Europa en werd ook warm ontvangen door ons fietsland nadat de Fietsersbond deze campagne introduceerde. De campagne stimuleert fietsen naar werk op een leuke, competitieve manier en zorgt ervoor dat men gezond bezig is. Mensen krijgen tijd om te genieten van de natuur en fietsen de files met een glimlach voorbij. 

 Werknemers vormen samen met collega’s van hun eigen organisatie of afdeling een team, waarmee zij strijden tegen vergelijkbare teams. Gedurende deze maand registreren deelnemers hun fietsritten in de app. Zowel op individueel- als bedrijfsniveau zijn er wekelijks mooie prijzen winnen, zoals een Ortlieb fietstas, een slimme activity tracker en nog veel meer. 

Dit jaar heeft men extra kans om te winnen als men langs de F15 snelfietsroute Beneden Merwede of F15 IJsselmonde werkt. De provincie Zuid-Holland hoopt op deze manier meer forenzen kennis te laten maken met het alternatief voor korte autoritten. 

Zorgeloos meedoen

In 2018 deden maar liefst 573 deelnemers mee en zij legden in totaal 222.093 kilometer af op de fiets. Dit jaar start de campagne met maar liefst 645 deelnemers, die op dag twee al 11.676 kilometer hebben afgelegd. 

Het is nog steeds mogelijk om je gratis in te schrijven en mee te doen aan deze competitie. Wanneer je het eerste teamlid bent en andere deelnemers uitnodigt, maak je zelfs kans op een appeltaart.

Maar voordat je op de fiets stapt, is het belangrijk dat je een fietsverzekering in overweging neemt zodat jij zorgeloos kunt deelnemen aan de competitie. Met een fietsverzekering ben je namelijk verzekerd voor diefstal, beschadiging en wereldwijde dekking. Bij iets duurdere verzekeringen ben je vaak nog verzekerd voor pechhulp, vergoeding voor een leenfiets en in enkele gevallen voor juridische hulp. Via deze website kun je gemakkelijk fietsverzekeringen vergelijken zodat jij de beste keuze kan maken voor deze fietsmaand.

 

4.7/5 - (8 stemmen)