Is een fietsslot voor je racefiets nou echt zo’n obstakel?

racefietsverzekering vergelijker

Voor diegene die veel fietsen is het vast en zeker een bekend probleem, het slot voor je racefiets. Negen van de tien keer is het een blok aan je been die je liever niet mee neemt, of sterker nog, niet eens hebt. Een goed slot (kettingslot) is zwaar en groot. Een licht compact slot is fijn, maar is het wel veilig? Zo zijn er natuurlijk tal van voorbeelden waarom je geen slot hebt of meeneemt als je op tocht gaat.

Maar is het nou wel zo verstandig? Dat antwoordt is eigenlijk voor de hand liggend. Natuurlijk is het niet verstandig om geen slot voor je fiets mee te nemen. Je bent simpelweg niet verzekerd en je zit, als hobby wielrenner op een mooie voorjaarsdag, ook niet rustig op dat lekker terrasje in het zonnetje. Maar wat zijn dan eigenlijk de mogelijkheden?

Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden en wij lichten er hier drie toe.

1. Een kabelslot

Als er gekeken wordt naar kabelsloten dan zijn er ook hier verschillende soorten en maten. Wij kunnen ons voorstellen dat het fijner is om een heel licht en compact slot mee te nemen op de fiets, maar weten ook dat dit de minst veilige fietssloten zijn. Om vergoedt te worden door de verzekeraar is het van belang dat je een fietsslot hebt met het ART2 keurmerk. Het kabelslot van Kryptonite is een slot dat aan die voorwaarden voldoet. Het weegt 810 gram en is 1 meter 80 lang. Perfect om te gebruiken als jij je fiets even wilt parkeren om tijdens je fietstocht even wilt uitrusten op een terrasje.

racefiets slot

2. Een vouwslot

Het vouwslot van Abus lijkt een perfecte oplossing voor de slotproblemen met een racefiets. Het slot is, in vergelijking met het kabelslot, compact en een ander voordeel van dit slot is dat het makkelijk te monteren is op het frame van de racefiets. Het slot beschikt over het ART2 keurmerk waardoor het voor een dief erg moeilijk wordt gemaakt om jouw racefiets mee te nemen. De keerzijde van dit slot is wel dat het zwaarder is dan bijvoorbeeld een kabelslot. Dit slot weegt om en nabij de twee kilo maar zoals al eerder gezegd is dit probleem op te lossen door het slot te monteren aan je fiets. Dit slot is gewaardeerd op veiligheidsniveau 15, de hoogste waardering van Abus wat wilt zeggen dat het maximale bescherming levert in de grote steden en regio’s met hoog risico voor diefstal.

Racefiets slot

3. Een kettingslot

Een kettingslot is over het algemeen handig voor de stadsfiets maar minder handig voor een racefiets. Het is een slot dat niet compact is vergeleken met een kabelslot een een vouwslot, en het is ook een vrij zwaar slot. Dit kettingslot van Abus weegt om en nabij de twee kilo. Het slot beschikt ook over het ART2 keurmerk. Uiteindelijk denken wij dat dit slot het minst handig is voor op een racefiets al is het natuurlijk ieders eigen smaak.

Racefietssloten

Onze bevindingen zijn dan ook dat er zeker goede oplossingen zijn voor een slot op je racefiets en mocht je nou nog geen racefiets verzekering hebben afgesloten, kijk dan gemakkelijk en snel op naar de verschillende premies op racefietsverzekering vergelijken

 

3.7/5 - (17 stemmen)