Onderzoek wijst uit: groot prijsverschil in fietsverzekeringen

Vergelijken

Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat de premies van de fietsverzekeringen enorm uit elkaar liggen. Dit is geconcludeerd na een vergelijking tussen diverse aanbieders van fietsverzekeringen. Uitkomst: de ene verzekeraar kan wel zes keer duurder zijn dan de andere.

Er zijn verschillende factoren die de hoogte van de premie bepalen. Voorbeelden hiervan zijn de leeftijd van de verzekeringnemer en de woonplaats. Hoe jonger je bent, hoe duurder de verzekering is. Daarnaast is er ook verschil van locatie waar je woont. Woon je namelijk in een hoger risico gebied, bijvoorbeeld Rotterdam Centrum, dan ben je duurder uit dan mensen die op het platteland wonen. De goedkoopste fietsverzekering is dus afhankelijk van meerdere factoren.

Een verschil wat uit het onderzoek naar voren komt is dat tussen twee verzekeringen die een doorlopende e-bike verzekering (waarvan de nieuwwaarde €2500,- is) aanbieden. Een 40- jarige Rotterdammer betaalt bij de ene verzekeraar €74,- per jaar waar diezelfde Rotterdammer bij de andere €459,- betaalt. Een verschil van €385,-.

Een duidelijke aanrader die gegeven wordt is om geen dief van je eigen portemonnee te zijn. Bedank vriendelijk in de fietsenwinkel voor een verzekering en vergelijk thuis de verschillende verzekeraars met elkaar. Via onze website kun je eenvoudig en objectief je fietsverzekering vergelijken.

2.7/5 - (3 stemmen)