Man rijdt 87 km/u op zijn ebike op de snelweg

Gulas bike, ebike pedelec

Bij onze zuiderburen is een man aangehouden door de politie die met zijn ebike (speed pedelec) maar liefst met 87 km/uur over de snelweg raasde. Heel normaal, althans volgens de man zelf. 

Met je ebike vrachtwagens inhalen

De 53 jarige Belg werd met zijn ebike op video vastgelegd, terwijl hij een vrachtwagen aan het inhalen is op de snelweg, zoals je kunt zien in de video hieronder. De man, die wel een vestje droeg, vond dit zelf de normaalste zaak van de wereld, maar de Belgische politie oordeelde anders. “Elektrische fietsen mogen alleen op fietspaden rijden. Daar gaat de man dus een eerste keer in de fout. Zo’n snelle elektrische fiets mag bovendien maximaal 45 kilometer per uur gaan. In het filmpje rijdt de man duidelijk sneller, bijna dubbel zo snel zelfs als toegestaan. Voor een dergelijke snelheid heb je een inschrijving nodig voor een motor.”

Speciaal ontworpen speed pedelec

Uit navraag bleek dat het ging om een speciaal ontworpen speed pedelec, die de man had gekocht in Duitsland. Het gaat om een zogenaamde Gulas bike. In Duitsland is deze Gulas bike netjes geregistreerd, maar dan wel als motor. In feite is het dan ook meer een elektrische motor met pedalen, dan een fiets, aldus de Belg. Hij heeft dus geen regels overtreden, zo bevestigd ook de politie. Wel blijft het een merkwaardige gewaarwording, want er is momenteel slechts 1 van dit soort ebikes in Belgie. Bij de veiligheid kan je ook vraagtekens zetten natuurlijk.

5/5 - (1 stemmen)