Kingpolis beste uit de Test

Drie mensen in overleg als illustratie

De Consumentenbond heeft onlangs haar jaarlijkse onderzoek naar fietsverzekeringen afgerond en heeft opnieuw de doorlopende ebike verzekering van Kingpolis uitgeroepen tot de beste keuze voor consumenten. Benieuwd naar de doorlopende ebike verzekering van Kingpolis? Ga naar onze pagina ebike verzekering of bereken direct de premie op de website van Kingpolis. Voor gewone fietsen scoort Kingpolis samen met Univé het hoogste testoordeel. Je racefiets, mountainbike of ATB’s verzeker je het beste bij Univé.

Kingpolis komt als beste uit de test

Onlangs heeft de Consumentenbond opnieuw de doorlopende verzekeringen van 16 aanbieders getest, zowel voor gewone fietsen als e-bikes. Ze hebben gekeken naar welke schades gedekt worden, welke verzekeraar de meest uitgebreide dekking biedt en welke het meest flexibel is.

Volgens de testresultaten van de Consumentenbond is Kingpolis met een score van 8,5 voor de doorlopende e-bikeverzekering de Beste uit de Test. Dit is inmiddels al voor de zevende keer op rij. Univé volgt op de tweede plaats met een score van 8,4, gevolgd door de nummer 3 Laka met een score van 8,0.

Bij de beoordeling van stadsfietsen waren er twee verzekeraars met een testoordeel van 8,5, waardoor ze als beste uit de test kwamen. Na hen volgden de gedeelde nummers 3 met respectievelijk een score van 7,9, gevolgd door twee andere verzekeraars met scores van 7,8.

Univé behaalde een score van 8,6 en werd daarmee als Beste uit de Test gekozen voor een racefietsverzekering, mountainbikes en all terrain bikes (ATB’s). Kingpolis volgt met een score van 8,2.

Steeds meer gestolen Ebike’s

In 2021 heeft de nationale politie maar liefst 22.593 meldingen geregistreerd van gestolen e-bikes. Dit betekent een stijging van 25% ten opzichte van het voorgaande jaar en zelfs een toename van 74% vergeleken met 2019. Hoewel de cijfers van het afgelopen jaar nog niet bekend zijn, is wel gebleken dat het aantal gestolen accu’s van elektrische fietsen tot december 2022 bijna verdrievoudigd is ten opzichte van het jaar ervoor, tot bijna 4500 gevallen.

Het belang van een goede fietsverzekering

Met de groeiende populariteit van fietsen en de stijging van diefstalmeldingen, waaronder e-bikes, wordt het hebben van een betrouwbare fietsverzekering steeds belangrijker voor consumenten. Fietsen zijn waardevolle bezittingen en kunnen gevoelig zijn voor diefstal, schade of ongelukken. Een goede fietsverzekering biedt dekking en gemoedsrust in geval van onverwachte gebeurtenissen. Wanneer je een fietsverzekering wil afsluiten kan het verstandig zijn om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Door fietsverzekeringen te vergelijken, kun je namelijk aanzienlijk besparen op kosten. Let daarbij niet alleen op de premie, maar ook op de dekking.

Op zoek naar een verzekering voor je fiets? Ga dan naar onze pagina fietsverzekering vergelijken en vergelijk direct alle mogelijkheden. Benieuwd naar de beste verzekering voor je elektrische fiets? Ga dan naar onze pagina elektrische fiets verzekeren.