E-bike wordt massaal gestolen

vrouw op de E-bike

De e-bike is de laatste jaren sterk gestegen in populariteit, maar wordt daardoor helaas ook steeds vaker gestolen. In 2015 en 2016 werden een recordaantal e-bikes gestolen en de verwachting is niet dat dat snel zal afnemen. Deze cijfers worden bevestigd door verzekeraars van fietsverzekeringen en politie, die inmiddels ook speciale lokfietsen inzetten om daders te pakken.

Oost-Europese bendes

Er zijn volgens de politie aanwijzingen dat Oost-Europese bendes zijn betrokken bij georganiseerde diefstal van e-bikes. Zo werd een partij van circa 200 ebikes gestolen bij een bedrijf in Ijsselstein, maar ook particulieren zijn regelmatig slachtoffer. De vraag vanuit Oost-Europa lijkt ook steeds groter te worden. Daarom worden nu elektrische lokfietsen ingezet op plaatsen waar regelmatig e-bikes gestolen worden.

Hoe voorkom je dat je e-bike gestolen wordt?

Als je een e-bike koopt, bespaar dan niet op het slot. Daarnaast worden in verschillende gemeenten speciale hekjes geplaatst om je fiets aan vast te maken. En het loont zeker om voor je ebike een goede e-bike verzekering af te sluiten.

Bronnen: http://nos.nl/artikel/2078485-e-bikes-massaal-gestolen-politie-zet-lokfietsen-in.html, http://www.ad.nl/nieuws/verzekeraars-luiden-noodklok-over-diefstal-e-bikes~a7e96368/?vwoParameters=vwo-abbo

1.6/5 - (8 stemmen)