ANWB fietsverzekering

Op deze pagina vind je informatie omtrent de ANWB fietsverzekering. Hieronder vind je de inhoud van de pakketten die de ANWB aanbiedt voor fietsverzekeringen.

ANWB fietsverzekering vergelijken

Met de fietsverzekering van ANWB ben je prima verzekerd tegen een betaalbare premie. ANWB-fietsverzekering kent twee pakketten: het basispakket en het compleet pakket voor 3 of 5 jaar. Compleet dekt jouw schade, rechtsbijstand en ongelukken.

Basispakket

Met een basispakket van de ANWB fietsverzekering ben je verzekerd tegen diefstal en schade door diefstalpogingen. Als je fiets binnen 3 jaar na aankoop wordt gestolen, keert ANWB het totaal verzekerde bedrag aan je uit. Zo kan je een vergelijkbare fiets kopen.

Compleet pakket

Bij een compleet pakket, ben je naast diefstal en schade door diefstalpogingen, verzekerd tegen ongeluksschade en rechtsbijstand. Een ongevallenverzekering maakt deel uit van het ANWB compleet pakket. Je kunt rekenen op een uitkering als je blijvend invalide bent of overlijdt door een fietsongeluk. ANWB heeft een compleet pakket voor 3 of 5 jaar.

Wil je alle voorwaarden en dekkingen van de ANWB fietsverzekeringen goed vergelijken? Ga dan naar fietsverzekering vergelijken

Dekking fietsaccessoires

Het staat je vrij je accessoires ook te laten verzekeren bij ANWB. Bijvoorbeeld je mand, slot of zadelbeschermers. Je betaalt een verzekeringspremie over de totaalwaarde van de accessoires. Je fietstype is hierbij niet van belang.

ANWB-korting

Als je een ANWB-lid bent, ontvang jij 5% korting op je fietsverzekering. Wil je lid worden? Dat kan tijdens het afsluiten van de fietsverzekering.

ANWB-fietspas

Als je je fietsverzekering hebt afgesloten en lid bent geworden van ANWB, kun je gebruikmaken van een gratis fietspas voor een jaar. Je profiteert van de Wegenwacht Fiets Service, een routekaart van je woonregio en bijvoorbeeld juridisch bijstand na een ongeluk.

Eigen risico

ANWB hanteert geen eigen risico op de Diefstaldekking voor E-bikes en stadsfietsen. Voor racefietsen en mountainbikes is er een eigen risico van 10% van het verzekerde bedrag als je fiets is gestolen.

Bij schade en diefstal van accessoires bedraagt dit €50,- voor de racefietsen en ATB-fietsen. Voor stadsfietsen en e-bikes bedraagt het €25,-.

Als je je racefiets of mountainbike verliest, moet je 20% van het verzekerde bedrag zelf betalen. Bij andere fietssoorten geldt een eigen risico van €0,- bij verlies.

ANWB fietsverzekering voorwaarden

Klik hier voor de ANWB fietsverzekering voorwaarden.